kundeservice på telefon åpner igjen 13/5 kl 09:00.

Derfor bør du gjødsle thuja og eviggrønne planter.

Derfor bør du gjødsle thuja og eviggrønne planter.

, av Filip Svensson

Viktigheten av å gjødsle thuja og eviggrønne planter tidlig på vårsesongen!
Alle planter som holder fargen over vinteren er ekstra følsomme for næringsmangel og anbefalingen er å gjødsle planter minst like ofte som andre ting som vokser raskt i hagen din, f.eks plen - 3 ganger per sesong.
Tidlig vår mars/april - sommer juni og i slutten av september.
Vårgjødslingen er den som er viktigst for plantens vekst og den absorberer mest og kan så vokse videre og komme seg etter en ofte tøff vinter.
Sommergjødsling gir grunnleggende næring under den kraftige veksten som venter i perioden juni til slutten av september. Høstgjødsling gir kicket som vil tilfredsstille plantens behov for å komme inn i vinterdvale.
Hvilken gjødsel skal brukes?
Her kan du velge mellom organisk og kunstig gjødsling. Organisk gjødsel bør blandes inn for å gi best effekt - det er vanskelig etter planting - Bruk da den enkleste tilgjengelige, dvs. vår spesialutviklede gjødsel https://thujor.se/products/barrvaxtgodning-ecoplant-6-kg-burk
En langtidsvirkende gjødsel som enkelt påføres på et par minutter - minst 3 ganger så mye som alt annet på forbrukersiden. Å bestille thuja-gjødselen fra oss er med andre ord allerede en besparelse her. Den har blitt utviklet over mange år sammen med Hollands ledende produsent av eviggrønne planter, med ekstra tilsetning av mikroorganismer samt magnesium og svovel.
En stor fordel er at vi har klart å produsere en og samme gjødsel til alle tre gjødslingene – forskjellen er at man ved vårgjødsling kun gir 10-15 % mer av det på gjødslingstidspunktet. Det kunne ikke vært jevnere!
For å få best mulig vekst i din dyrking er det viktig å tilpasse gjødslingen etter plantens behov og vekstpotensial. Du kan ta utgangspunkt i anbefalingene når du planlegger gjødslingen din, men du må også ta hensyn til forhold på det enkelte voksested og årstiden.
Glem heller ikke å forbedre jorda hvert tredje eller senest hvert fjerde år – Det fungerer da perfekt å bestille den rimeligere plantejorda og tilhørende naturgjødsel. Dette er minst like viktig som å gjødsle hvert år tre ganger.
Uten jordforbedring og gjødsling risikerer du ikke sparsomme og dårligvoksende planter, det som er verre er at de ikke takler langvarig tørke, langvarig fuktighet osv. og kan kollapse og dø.

Tagger


Blog posts

  • Derfor bør du gjødsle thuja og eviggrønne planter.

    Derfor bør du gjødsle thuja og eviggrønne planter.

    Viktigheten av å gjødsle thuja og eviggrønne planter tidlig på vårsesongen! Alle planter som holder fargen over vinteren er ekstra følsomme for næringsmangel og anbefalingen er...

    Les mer 

  • Bestill vårplantingen din i dag og få 15% rabatt!

    Bestill vårplantingen din i dag og få 15% rabatt!

    Sesongen nærmer seg, og det er på tide å bestille vårplantingen, benytt anledningen til å få rabatten! Vi kan tilby planting på: Thuja, Agnbøk, Bøk,...

    Les mer 

  • Dahlia finner du på Svedberga.no

    Dahlia finner du på Svedberga.no

    Hos Svedberga Planteskole finner du et stort utvalg av fine dahliaer. 218 forskjellige dahliaer er for tiden tilgjengelige å velge mellom, og selvfølgelig er det...

    Les mer 

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account